Fietsenstalling

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling is klaar. Op vrijdag 16 december 2015 hebben vertegenwoordigers van ProRail, NS, provincie Overijssel, Hegeman betonbouw en gemeente Deventer de stalling officieel geopend.

De stadsentree van Deventer

Dagelijks stappen ruim 18.000 mensen in en uit de trein op het Deventer station. De verwachting is dat dit aantal in de komende tien jaar met 30% stijgt. Door de stalling uit te breiden, is er nu plek voor 3.600 rijwielen. Het stallen van de fiets is er gratis en met toezicht.

De vernieuwde fietsenstalling is niet alleen groter maar heeft ook betere in- en uitgangen waardoor de fietser veel gemakkelijker de stalling kan bereiken en van daaruit snel in het station is. De ondergrondse oplossing past in de ambitie om geen fietsen meer op het stationsplein te hebben. Hierdoor wordt het plein weer een prettige plek om te verblijven en daarmee een mooie entree van de stad.
Gemeente Deventer en ProRail investeren samen in totaal 9,1 miljoen euro in de nieuwe fietsvoorziening. De gemeente ziet dit als een belangrijke voorwaarde voor de bereikbaarheid van de stad, het station is een belangrijke stadsentree van Deventer.

Naar een YouTube filmpje

Bekijk de het filmpje van de opening.