Stationsplein

De werkzaamheden aan het Stationsplein en busstation zijn klaar. Op maandag 26 september 2016 is het Stationsplein en busstation geopend door wethouder Liesbeth Grijsen, gedeputeerde Hester Maij en syntus-directeur Cees Anker. Met de nieuwe inrichting van het busstation en Stationsplein is het gebied klaar voor de toekomst.

Het stationsplein en busperron hebben een nieuw uiterlijk. Er is meer ruimte voor groen en bomen. Het busstation en stationsplein is overzichtelijker ingedeeld en gebruiksvriendelijker.  

Stationsplein

Voor de nieuwe horecagelegenheden is het mogelijk een terras op het stationsplein te plaatsen. Door de aanleg van de ‘rode loper’ is de looproute naar het busperron en de binnenstad verbeterd. Verder zijn de taxistandplaatsen en de parkeerplaatsen voor het ophalen of wegbrengen van treinreizigers weer terug op het stationsplein.

Busperron

Het busperron is na de herinrichting veiliger en beter toegankelijk voor mindervaliden. Doordat er meer groen op het busperron is, is het een prettige verblijfsplaats.